Снощи около 23:45ч. направих тази снимка. Не беше добре осветено и имах само няколко секунди, по-малко от минута да я заснема. Дано да ви хареса. Преди доста години имахме от по-стария 968 но се спомина горкия. Изгни като т. хартия.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Те т`ва е кола (ЗАЗ)
Свий
X
-
До: Те т`ва е кола
А на всичко отгоре им падаха колелатаПървоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНай-голям зор е видял с летите джанти. Оригиналните са с някаква невъзможна болтова окръжност и е паднало голямо преправяне
)) Гайките при леко разбиване минаваха през отворите на джантата
Гумата на едно такова недорзумение, пилотирано от пенсионер ми счупи решетката на шкодата преди години
))
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
За да влезът големите джанти с гумите много красиво е направил задния калник, който иначе фабрично я няма тази вежда и просто следва штамповката на карпуса. Евала. Какво ли има под капака?Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Какво правят една боя и едни лети джанти, а!
Има нещо такова. Само че причината беше не "леко разбиване", а откъсване на парче от джантата, което е под гайката. Знам го от опит, защото преди години, като карах един път "звяра" на дядото, задно дясно беше останало да се крепи хлабаво само на 1 гайка. Добре, че от съседни коли хората са видели и ми свирнаха преди да остана на 3 колела.Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеА на всичко отгоре им падаха колелата
)) Гайките при леко разбиване минаваха през отворите на джантата
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Гаранция не е само това. Не вярвам човек който ще смени главините на ЗАЗ-а да не смени преди това всичко живо по него отвътреПървоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеКакво правят една боя и едни лети джанти, а!
Виждали сме ги всякакви мутанти, включително и с двигател 1.7Турбо от Рено/Волво

Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Е, аз имах предвид ефекта върху външния вид. Т.е., това, което се вижда от снимката.Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеГаранция не е само това. Не вярвам човек който ще смени главините на ЗАЗ-а да не смени преди това всичко живо по него отвътре
Виждали сме ги всякакви мутанти, включително и с двигател 1.7Турбо от Рено/Волво

Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Преди години мой приятел си купи такова... чудо чисто ново. Аз бях вече направил 12 години на Шкодата. След 9 години го бракува и даде на един циганин, който си направи двуколка от него, защото за друго не ставаше. След като бракува той ЗАЗа аз още 6 години карах Шкодата и я продадох в движение. Давам тези цифри за да стане ясно какъв подвиг е извършил горния ентусиаст!
Само за да се задържи ЗАЗ 968М с ламарина по него до сега трябва да се съхранява сигурно в нафталин и силикагел! И разбира се с друг двигател!
Коментар
-
Не съм съгласен!!!Че е кенеф-кенеф е!Ама за да изгние така както казваш...аз съм имал 4 преди години.Един изгни,този на най-малко години май...Другите вървяха до последно...Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеПреди години мой приятел си купи такова... чудо чисто ново. Аз бях вече направил 12 години на Шкодата. След 9 години го бракува и даде на един циганин, който си направи двуколка от него, защото за друго не ставаше. След като бракува той ЗАЗа аз още 6 години карах Шкодата и я продадох в движение. Давам тези цифри за да стане ясно какъв подвиг е извършил горния ентусиаст!
Само за да се задържи ЗАЗ 968М с ламарина по него до сега трябва да се съхранява сигурно в нафталин и силикагел! И разбира се с друг двигател!
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Помня, че на Шкодата слагах сегменти от ЗАЗ за да не гори масло, но май, че беше от "Отмъщението на Хрушчов" (мисля, че бяха 965) или нещо подобно - буталата им бяха 72мм а на този май са 76..
Единственият смислен детайл от него е помпата за печката
))
Коментар
-
Возих се на един такъв, на който падна "двигателят"
)))
Просто се повлече по асфалта и се изфорсира от опънатото жило за газ
Оказа се, че виси на една абсурдна греда между скоростите и двигателя, която се беше скършила
))
Впоследствие му беше монтиран двигател от Вартбург и доста вървеше на 1 и 2 скорост с баси разхода
Коментар
-
Що се отнася до ръждата всичко е доста относителоно.Аз наскоро си купих един такъв,който е произведен през 1972 година!Купих го от първи собственик,колата от първия ден е в гараж и състоянието й е прилично за възрастта.Пода е здрав с малки петна от ръжда!Калниците особено задните са напълно здрави.По предните има малко ръжда поради конструктивно недомислие на формата на подкалниците!Що се отнася до саморазвиването на гайките на колелата-това се дължи на факта,че шпилките за закрепването на джантите са с едра резба,разхлабват се от вибрациите,разбиват отворите в джантата и става порочен кръг!Апропо на някой ако се намират спирачни цилиндри за този автомобил да се обади.И последно-за да се монтират лети джанти се сменят главините,като най-честата присадка е от ВАЗ 2101,което е свързано с монтаж на дискови спирачки!
Коментар
-
Нямаше саморазвиване в моя случай. Всички гайки си бяха добре завити на местата. Под всяка от тях имаше останала по една "шайба" от джантата, която просто се беше скъсала ...Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнениеЩо се отнася до саморазвиването на гайките на колелата-това се дължи на факта,че шпилките за закрепването на джантите са с едра резба,разхлабват се от вибрациите,разбиват отворите в джантата и става порочен кръг!Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар